Ocala - St. Augustine - Orlando
Door: Jos en Lydie
Blijf op de hoogte en volg Jos en Lydie
28 Oktober 2010 | Verenigde Staten, Orlando
Hoe is het daar bij jullie? Hier is alles goed, nog steeds lekker warm! Vandaag denk ik een van de warmste dagen gehad en dan loop je daar in een pretpark, pff. Maar we klagen niet!
Eergisteren zijn we naar Ocala gereden, het binnenland van Florida in. Onderweg hebben we een wandeling gemaakt in het Silver Spring State Park. Vorig jaar in heel Australie geen één slang tegengekomen en nu gewoon twee! We hebben het op een rennen gezet! Haha, was op dat moment niet grappig als je daar als enige loop, maar nu kunnen we er om lachen. In dit park zijn trouwens de Tarzan films opgenomen. Daarna zijn we naar de Alexander Springs gereden, een natuurlijke bron met kristal helder water en een constante temperatuur van 72 fahrenheit (22 graden). Heerlijk gezwommen, maar wel uitgekeken voor de Alligators.
Gisteren zijn we door het Ocala National Forest gereden terug naar de oostkust. In Daytona Beach (van de autoraces) hebben we met de auto over het strand gereden! Hier werden vroeger de autoraces op gehouden, nu mogen op sommige gedeeltes auto’s rijden en kan je gewoon je auto parkeren en ernaast zonnebaden. Daarna zijn we naar St. Augustine gegaan onze bestemming voor vandaag. Hier hebben we de Castillo de San Marcos bezocht, dat is het oudste fort van de USA en diende voor de Spanjaarden als verdedigingsfort tegen de Britten. St. Augustine is een karakteristieke plaats waar je nog heel veel oude Spaanse gebouwen ziet. Je bent echt weer helemaal terug in de tijd, alleen dan veel te toeristisch.
Vandaag zijn we naar Orlando gegaan, waar we drie volle dagen zijn, dus genoeg tijd om Universal Studio’s en Seaworld te bezoeken! We zijn naar de Universal Studio’s geweest en het bijbehorende Island of Adventure. Echt hele leuke en mooi gemaakte attracties. Gelukkig is het hier mooi weer, want door twee water attracties (echt heel gaaf, nog erger dan de Splash Battle in Walibi bij mooi weer) waren we doorweekt.
Liefs xx Jos & Lydie
28 Oktober 2010 - 06:24
Ploetertje:
heel leuk hoor.Nieuwe trend gezet, zwemmen met pet?F: 3-0 ! Zuid is weer opgelucht. -
28 Oktober 2010 - 08:10
Fam. Trinh:
Wat hebben jullie toch een geweldige reis! X -
28 Oktober 2010 - 08:25
Ils En Roel:
Hey lieverds
Wat een leuke verslagen. Zag het helemaal voor me hoe jullie rende voor jullie leven, haha.
Ben heel benieuwd naar de vele foto's.
Geniet van het weer, hier is het namelijk erg koud.
Kus roel en ils -
28 Oktober 2010 - 11:36
De Cuultjes:
nou jongelui jullie hebben daar niet te klagen geweldig zo mooi en dat water 't lijkt wel glas geniet ervan en veel liefsx -
28 Oktober 2010 - 16:30
Budweisser:
Wel een alligator vasthouden maar op de loop gaan voor twee slangen stoer hoor!!
Het ziet er weer prachtig uit jullie reisverslag,geniet er nog van groeten! -
29 Oktober 2010 - 17:36
Anneke En Pieter:
maar ik lees dat aan alles een eind komt. Sterkte in dit koude landje en veel werkplezier na 3-11 -
29 Oktober 2010 - 20:19
Patricia :
Hoi Jos en Lydie, Zojuist weer gekeken of er nieuws was. Wat een fantastische reis en wat een gezellige reisverslagen en mooie foto's.Jullie komen altijd wel bijzondere beesten tegen, die zullen jullie thuis wel weer gaan missen.Geniet nog lekker van jullie vakantie.
Liefs Patricia