Port Fairy -> ApolloBay -> Melbourne - Reisverslag uit Sydney, Australië van Jos en Lydie - WaarBenJij.nu Port Fairy -> ApolloBay -> Melbourne - Reisverslag uit Sydney, Australië van Jos en Lydie - WaarBenJij.nu

Port Fairy -> ApolloBay -> Melbourne

Door: Jos en Lydie

Blijf op de hoogte en volg Jos en Lydie

11 Oktober 2009 | Australië, Sydney

Hey allemaal!
Het heeft even geduurd, maar nu hebben we even internet. We hebben wel onze belevenissen elke dag bijgehouden, dus veel plezier met lezen wij hebben veel plezier gehad om het te schrijven en mee te maken :-)!

Dag 4: Port Fairy -> Apollo Bay (195 km)

Nadat Jos een heerlijk ontbijtje bij de plaatselijke bakker had gehaald in Port Fairy zijn we naar Long Beach in Warrnambool gereden. Daar hebben we een walvis gespot! Dit gedeelte staat bekend als de plek om walvissen te spotten omdat ze hier hun jongen baren en verzorgen totdat ze groot en sterk genoeg zijn om de grote oceaan te bedwingen. Vanuit hier zijn we de Great Ocean Road (GOR) opgereden! Langs de GOR ligt het Port Campbell NP waar je heel veel mooie lookouts hebt over de zee en kustlijn, zoals: Bay of Islands Coastal Park, Crofts Bay, Bay of Martyns, The Grotto, London Brigde, the Arch, Loch ard Gorge en last but not least The Twelve Apostles.
Vervolgens gaat de GOR dwars door Otways NP waar we door Otways forest hebben gelopen, een regenwoudachtig bos met hele hoge bomen. (Lydie vond het net het decor van Jurassic Park). Toen naar ons hotel gereden waar we tot onze verassing te horen kregen dat er niets voor ons geboekt was en dat ze ook nog eens vol waren voor die nacht. Maar deze aardige Aussies hebben wel voor een ander hotel gezorgd en hun zouden de kosten daarvoor betalen en bij onze travel agent hier in Australië verhalen, want er is nooit een geconfirmeerde boeking geweest. Na te zijn ingecheckt zijn we gaan eten bij Chris’s Restaurant bovenop de berg in het bos met uitzicht op zee, erg mooi en heel lekker gegeten.

Dag 5: Apollo Bay -> Melbourne (185 km)
Eergisteren verder op de Great Ocean Road door Great Otway NP. Het stuk tussen Apollo Bay en Lorne is volgens de meeste het mooiste gedeelte van de GOR. De weg ging langs de kust en door de bergen erg mooie uitzichten. We zijn eerst naar Carisbrook Falls gelopen. Je kan steeds langs de GOR parkeren en naar de watervallen lopen, dat zijn vaak steile modderweggetjes door het bos. Vervolgens doorgereden en bij Sheok Falls gestopt en in de kustplaats Lorne zijn we naar de Eskine Falls gelopen. Dit was de hoogste en ook erg mooie waterval. In Lorne zijn we ook nog naar Teddy’s lookout gelopen waar je op een platform een heel mooi uitzicht hebt over het regenwoud en de zee en op de GOR. Na alle watervallen te hebben gezien en veel te hebben gelopen zijn we naar Geelong gereden, dat is de grootste stad van de provincie. Daar door de stad gereden en naar een carrousel van 110 jaar oud (met een waarde van ongeveer 1miljoen dollar) en naar de Pier geweest. Nu zijn we in Melbourne, leve de Tom Tom, echt wel heel handig in zo’n grote stad. We hebben een mooi hotel waar nu alles heel goed was geregeld (Ibis), morgen gaan we verder de stad verkennen......